با استناد به مفاد ماده 37 آیین نامه اجرایی ماده 21 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان موضوع مصوبه شماره 173270 مورخ 2/9 /1390 هیئت محترم وزیران، ضوابط اجرایی این قانون در بخش خدمات فروش و پس از فروش لوازم خانگی و .... ، به منظور مشخص نمودن تعهدات و وظایف تولید کنندگان و وارد کنندگان، واسطه های فروش، واسطه های خدمات پس از فروش و نمایندگی های مجاز آنها در راستای رعایت حقوق مصرف کنندگان به شرح زیر ابلاغ می شود:
اهداف :
الف( تعیین حداقل شرایط کمی و کیفی خدمات فروش و پس از فروش ارائه شده از سوی عرضه کنندگان کالا و خدمات مربوط و مسئولیت نمایندگی های مجاز آنها.
ب( الزام تولید کنندگان و واردکنندگان اقالم یادشده و نمایندگی های مجاز آنها به رعایت بهبود کیفیت محصولات
و بهبود پاسخگویی به نیازها و انتظارات مصرف کنندگان و رعایت حقوق آنان.
ج( ایجاد فضای رقابتی در بین عرضه کنندگان کالا و خدمات مذکور در تامین نیازمندی های مصرف کنندگان.
در این ضوابط اصلاحات زیر با معانی مشروح مربوط در بخشهای مختلف به کار می روند:
1-1 لوازم خانگی
به هر نوع وسیله مصرفی بادوام اعم از الکتریکی، الکترونیکی، صوتی، تصویری، وسایل ارتباطی و سایر اقلامی که در طبقه بندی های استاندارد تحت عنوان لوازم خانگی طبقه بندی می شوند و مورد مصرف بلند مدت مصرف کنندگان می باشند، اطلاق می شود.
1-2 خدمات فروش:
عبارتست از کلیه خدمات ارائه شده از قبیل اطلاع رسانی در مورد مشخصات کمی و کیفی لوازم خانگی و خدمت مربوط، شرایط و ضوابط فروش، صدور فاکتور فروش، ارائه مدارک و مستندات، اوراق و تجهیزات همراه لوازم خانگی یا خدمت و متعلقات جانبی به طور کامل و در چارچوب قوانین و مقررات جاری که موجب تسهیل عرضه انواع لوازم خانگی و خدمات به مصرف کننده می گردد.
1-3 واسطه فروش:
به هر شخص حقیقی یا حقوقی دارنده پروانه معتبر صنفی از اتحادیه و یا تشکل های ذیربط که در جریان عرضه انواع لوازم خانگی و یا خدمات مربوط فعالیت می نماید و عهده دار مسئولیت های فروش و عرضه لوازم خانگی یا خدمات مربوط بوده و به عنوان بخشی از مجموعه تولید کننده و واردکننده و یا بطور مستقل خدمات خود را ارائه می دهند، اطلاق می گردد.
1-4 خدمات پس از فروش:
عبارتست از کلیه خدمات؛ از قبیل ضمانت، تعهد ( پشتیبانی خدمات، تعمیرات و تامین قطعات استاندارد) که موجب تضمین کارکرد مطلوب لوازم خانگی از سوی تولید کننده و واردکننده می گردد. تمام این موارد به راحتی در نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی مدیریت می شود.
نمایندگی مجاز:
شخصیت حقیقی و یا حقوقی دارنده پروانه صنفی معتبر از اتحادیه و یا تشکل ذیربط است که از سوی تولید کننده و واردکننده لوازم خانگی، واسطه فروش، و یا واسطه خدمات پس از فروش به عنوان نماینده رسمی و بطورمستقیم عهده دار ارائه خدمات فروش یا خدمات پس از فروش میباشد.
1-6 واسطه خدمات پس از فروش:
به هر شخص حقیقی یا حقوقی دارنده پروانه معتبر از اتحادیه ذیربط اطلاق می شود که توسط تولید کننده و واردکننده لوازم خانگی جهت ارائه خدمات پس از فروش اعم از ضمانت و دوره پشتیبانی تعمیر و تامین قطعات، راساً و یا با عقد قرارداد با نمایندگی های مجاز سراسر کشور در طول دوره ضمانت و تعهد خدمات تعیین و معرفی شده است.
7-1 ضمانت :
به مجموعه تعهداتی نظیر تامین قطعات، خدمات فنی و تعمیری استاندارد و به موقع که از سوی تولید کننده و واردکننده )طبق مفاد این ضوابط و دستورالعمل های ذیربط( برای یک دوره زمانی یا ساعت کارکرد مشخص بطور رایگان به مصرف کننده سپرده و ارائه می شود،اطلاق می گردد.
1-8 ضمانت نامه:
سندی است که تولید کننده و واردکننده مستقیما و یا از طریق واسطه فروش به همراه لوزام خانگی تحویل مصرف کننده می نماید و متضمن تعهدات خدمات مورد نیاز مصرف کننده در دوره ضمانت (خدمات رایگان) و دوران تعهد و همچنین دربرگیرنده استثنائات سلب مسئولیت های تولید کننده و واردکننده مطابق با مفاد این ضوابط میباشد.
تبصره: ضمانت نامه به لحاظ شکلی می تواند در قالب برگه های چاپی، تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، کارت های هوشمند و یا غیره با رعایت و لحاظ مشخصات مذکور در این ضوابط، طراحی و عرضه گردد. چاپ ضمانت نامه ، همچنین نگه داری اطلاعات شروع و پایان ضمانت کالا در نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی امکان پذیر خواهد بود
1-9 دوران تعهد:
به مجموعه تعهدات خدماتی از قبیل تعمیرات، تامین لوازم یدکی و پشتیبانی لوازم خانگی برای یک دوره زمانی و یا ساعت کارکرد مشخص که عموماً بیش از دوره ضمانت است ( مثالً 10 سال ) و از سوی تولید کننده و واردکننده با اخذ هزینه های مرتبط ارائه می شود، اطلاق می گردد. استعلام دوره تعهد مدت اعتبار گارانتی از طریق پیامک و یا از طریق وب سایت در نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی فراهم شده است.
1-10 بهای محصول:
منظور از بهای محصول، مبلغ مندرج در اسناد فروش از قبیل فاکتور و انواع سیاهه بازرگانی رایج در کشور میباشد.
1-11سود مجاز:
مبالغ درصدی یا ریالی قانونی تعیین شده از سوی مراجع ذیصلاح؛ علی الخصوص وزارت صنعت ،معدن و تجارت که از لحظه ورود لوازم خانگی به کشور و یا درب کارخانه های تولیدی کشور به ترتیب برای وارد کنندگان و تولید کنندگان، عمده فروشان، شرکت های پخش و خرده فروشان در قالب ضوابط وزارت صنعت ،معدن و تجارت ابلاغ می شود.
1-12 خدمات سیار:
خدمات امدادی و تعمیراتی است که در محل استقرار لوازم خانگی و به منظور تامین رفاه مصرف کننده در خارج از تعمیرگاه مجاز و ترجیحاً در محل مصرف کننده ارائه می گردد. نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی با قابلیت نصب بر روی تلفن همراه تکنسین ها ، ورود اطلاعات مربوط به قطعات استفاده شده و کارهای انجام شده همچنین عکس از دستگاه و امضای الکترونیکی مشتری را به راحتی برای شما فراهم کرده و البته نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی سانیار به دلیل تحت وب بودن امکان اجرا توسط مرورگر تلفن همراه را نیز دارا می باشد.
1-13 استفاده مطلوب از محصول:
به استفاده مناسب از هر محصول مطابق مشخصات اعالم شده از سوی تولید کننده و واردکننده که در کتابچه راهنمای مصرف کنندگان و مطابق دستورالعمل ها و استانداردهای ابلاغی جهت تعیین مسئولیت های مربوط میباشد، اطلاق می گردد.
ابطال گارانتی در صورت استفاده نادرست از محصولات در نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی امکان پذیر خواهد بود.
1-14 کتابچه راهنمای مصرف کنندگان:
کتابچه یا هرگونه بسته سخت افزاری و نرم افزاری و یا کارت و سامانه هوشمند که حاوی مواردی از قبیل نحوه استفاده مطلوب از لوازم خانگی، فهرست مشخصات، متعلقات و تجهیزات همراه، فهرست تجهیزات و وسایل اضافی مجاز موجود و یا قابل نصب، بازدیدهای دوره ای، فهرست نمایندگان و تعمیرگاه های مجاز شبکه فروش و خدمات پس از فروش میباشد که در زمان تحویل، به مصرف کننده ارائه می شود.
این شرایط در زمان اعتبارسنجی محصول و مشاهده اصالت کالا در نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی نیز برای مصرف کنندگان قابل مشاهده خواهد بود.
1-15 زمان استاندارد تعمیرات:
به مدت زمان لازم؛ طبق استانداردهای کارخانه ای، ملی یا صنفی در شرایط عادی جهت تعمیر و راه اندازی دستگاه های معیوب مصرف کنندگان اطلاق می شود.
مدت زمان تعمیرات هر گروه محصول در نرم افزار مدیریت گارانتی و خدمات پس از فروش سانیار ویژه لوازم خانگی قابل تنظیم بوده و امکان تعیین زمان تحویل و تعمیر دستگاه به همراه آلارم های رنگی بر روی هر رسید تعمیرات وجود دارد.
1-16 تامین دستگاه جایگزین مشابه:
منظور از تامین دستگاه جایگزین مشابه؛ واگذاری یک دستگاه از نوع لوازم خانگی مصرف کننده میباشد که در صورت عدم امکان تعمیر به موقع طی زمان استاندارد تعمیراتی تعریف شده و یا بدلیل عدم تامین به موقع قطعات مورد نیاز از سوی عرضه کننده )بنا به هر دلیلی( بایستی توسط تولید کننده و واردکننده جهت جلوگیری از ایجاد خلل در آسایش مصرف کننده و به منظور جلب رضایت آن باید پیش بینی شده باشد و در اختیار آن قرار گیرد.
1-17 قیمت کارشناسی:
قیمت تعیین شده از سوی مراجع ذیصلاح نظیر کارشناس رسمی دادگستری و یا نرخ قید شده در فاکتور خرید و همچنین نرخ روز کالای معیوب است که در صورت عدم توانایی تولید کننده و واردکننده و یا واسطه های خدمات پس از فروش در تعمیر کالا و یا جهت تعویض آن در نظر گرفته می شود.
1-18 قطعات ایمنی لوازم خانگی:
قطعات و بخش هایی از لوازم خانگی میباشد که عیب آنها موجب احتمال صدمه جسمی یا جانی اشخاص می گردد و مطابق با فهرست قطعات مشمول استاندارد اجباری و ملی تولید و واردات انواع لوازم خانگی موضوع این ضوابط میباشد.
1-19 استانداردها و ضوابط ابلاغی:
شامل مصوبات دولت، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسالمی ، استانداردهای تصویب شده از سوی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست، و سایر دستورالعمل ها و مقرراتی که مغایر با مفاد آیین نامه های اجرایی و نص صریح قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان نیست، می باشند.
1-20قطعه/ مجموعه استاندارد:
قطعات و مجموعه های به کار رفته در ساخت انواع لوازم خانگی که مشمول یکی از استانداردهای کارخانهای، ملی و یا توامان میباشد.
1-21 خدمات فنی استاندارد:
خدماتی که مطابق با استاندارد بین المللی، ملی و کارخانهای و سایر دستورالعملها و استانداردهای تخصصی تعمیری تدوین شده باشد.
1-22 کالای مسترد شده:
انواع لوازم خانگی که به یکی از دلایل مندرج در مفاد این ضوابط از سوی مصرف کننده و یا توسط تولید کننده و واردکننده مسترد شده باشد.
1-23 شرکت بازرسی:
شخصیت حقوقی است که برای نظارت بر عملکرد خدماتی تولید کننده و وارد کننده، واسطه فروش، واسطه خدمات پس از فروش، نمایندگی های مجاز و ارزیابی وضعیت کمی وکیفی خدمات پس ازفروش شرکتهای ارائه دهنده خدمات پس از فروش توسط انجمن حمایتی ذیربط از بین شرکتهای بازرسی تایید صالحیت شده، انتخاب شده است.
در صورتی که نیاز به مشاوره جهت روش انتخاب شرکت بازرسی دارید با تیم فنی مهندسی سانیار تماس بگیرید تا مشاوران ما به صورت رایگان اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند.
شماره تماس: 02191093170
همراه شما هستیم